• Yonikrigaren

Det här med att inte kunna hålla....

Inte i min vildaste fantasi trodde jag att jag skulle uppleva detta redan, Jag har valt att inte skaffa barn. Ett beslut som stod klar för mig väldigt tidigt så det där med "att inte kunna hoppa studsmatta" var inget som skulle drabba mig.

Men efter som att jag hamnade i klimakteriet redan vi 40 så antar jag att det kom smygande utan att jag riktigt märkte det. Trodde det skulle komma senare i livet.

Men helt plötsligt på en promenad hem från stan så stod jag där på Odenplan och kände att det tryckte på men tog det lugnt hemåt, men det skulle jag inte ha gjort för jag kände att hjälp jag kan inte hålla mig längre....

Så på snabba fötter tog jag mig hemåt mot Sankt Eriksplan och väl vid dörren så krånglade låset som sig bör i en situation som denna.

Väl inne på toaletten så kände jag att hjälp det droppar fast jag kniper.


Bild lånad från Pinterest.

Tänkte först att det var en engångsföreteelse, men icke. Det blev ett återkommande problem och det blev ett planerande i huvudet när jag var ute.

Jag älskar att vara ute och promenera, det är min källa till påfyllda och jag började känna mig snuvad på det.

I samma veva så köpte jag mitt först ägg och tänkte "hoppas att det hjälper".


Mitt första yoni ägg i nefertiti jade

Vad jag tränade förra sommaren, mellan 15-30 min varje dag den första månaden.

Sen ökade jag på tiden successivt. Redan efter första månaden så märkte jag stor skillnad och efter tre så hade jag inga problem alls. Kände sådan lycka över detta, slapp planer och kunde återgå till livet som det var innan.

Det är så synd att detta inte lyfts fram på ett informativt sätt.

Nu var mina besvär lindriga och det styrde mitt liv, kan bara tänka mig hur det är om det är värre. Så att träna fast du inte har symtom är bra för att förebygga och fördröja inkontinens och för er som fött barn och vill kunna "hoppa studsmatta" utan läck så är detta att rekommendera.


Bild lånad från Pinterest.

En av mina kunder som har gott hos mig i många år (jag jobbar som frisör och har fått ok på att skriva och berätta om detta) hon är +75år. Hon berättade att hon var ledsen över att fått börja med tjockare inkontinens skydd. "det känns som att vara ett barn med blöjor" fast jag är en mogen kvinna i mina bästa år skrattade hon. Jag berättade för henne om äggen och dess fördelar för inkontinens och torra slemhinnor. Först var hon tvekande och tänkte att det säkert inte gick att göra bättre efter så lång tid. Det slutade med att hon köpte ett ägg och nu fyra månade senare så är hon tillbaka på ett väldigt tunt inkontinens skydd som hon hade i början.

Hon är så glad att slippa den tjocka blöjan och känner sig friare, hon tränar flitigt varje dag och hon berättade även att hennes slemhinnor var mycket bättre och hon har fått sitt sex liv tillbaka. Hon trodde inte att det skulle vara möjligt.

Som hon sa " det kommer alltid att vara dropp men det är skillnad på droppar och ett vattenfall, så sant och genom träning så händer det bra saker.

Så nu är jag bjuden på tjejmiddag hos henne och hennes väninnor för att äta gott och prata ägg och bäckenbotten hälsa. Ser så fram emot det, att samla kvinnor och dela yoni äggens fördelar oavsett ålder.


31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla